Kalnik Sv. Petar Orehovec Križevci Szigetvár Mozsgó Turbék Nyugodtszenterzsébet Kispeterd Nagypeterd Helesfa Boda Kövágótötös Kövágószőlős Cserkút Pellérd Görcsöny Tekeres Pécs Keszü Pogány Gyód Ócsárd Kárász Óbánya Szászvár 23 Hosszúhetény Pécsvárad Nagykozár Szemely Lothárd Mecseknádasd Hásságy Olasz Szederkény Belvárdgyula Máriakéménd Mogyoród Versend Ivánbattyán Bóly Szajk Babarc Lánycsók Nagynyárád Bár Mohács

Interactive map

Click on the wine route towns

Križevci-Kalnik-Orehovec Wine Route

Pécs-Mecsek Wine Route

PARTNEREK

Határon innen és túl, ahol a szőlőtőke kivirul!

 

IMGP5827Horvát részről Križevci városa, magyar részről pedig a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület, illetve a Mecseki Borrend Egyesült közös együttműködésével  kezdődött meg  a munka a  hazai és a horvát borturizmus fejlesztése érdekében. Az egy évig tartó és nagy részben az Európai Unió anyagi támogatásával megvalósuló projektre 405 ezer eurót költenek.

A  partnerség és a projekt fő célja, a Križevci-Kalnik-Orehovec borút megalapítása Horvátországban, és egy Borturisztikai Centrum megnyitása “WineSpiration” néven a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

IMGP5788Gonda Tibor, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, hogy további tervek között szerepel az Egyesület minősítési rendszerének fejlesztése, ennek átdolgozása az újonnan alakult horvát borút számára, illetve a helyszíni tapasztalatgyűjtés és tudásbővítés mind a horvát, mind a magyar oldalról. A projekt tervezett programjai közt szerepel a horvát partnerek látogatása is a Pécs-Mecseki Borúton, valamint a különböző borversenyek, gasztronómiai és kulturális rendezvények szerevése a határon innen és túl.

Az együttműködés kiemelten fontos, elmaradhatatlan elemének tartják a helyi termékek bemutatását,-  a mézet,  a sajtokat és röviditalokat.

Az egyesületi elnök a sajtótájékoztatón így nyilatkozott:

“Természetesen a projekt elengedhetetlen kelléke, hogy háromnyelvű (magyar, horvát, angol) promóciós anyagokat is elérhetővé tegyünk a borkedvelők számára, hiszen ezek a marketing eszközök szolgálnak a borturisztikai szolgáltatók népszerűsítésére. A projekt magyar résztvevői azt remélik, a közös munkának köszönhetően erősödik a pécsi és a város környéki borászok piaci pozíciója, fejlődik a helyi gasztronómia és nő a borkultúra iránt érdeklődök száma.”

Szalacsi Alexandra

forrás: http://onlinepozitiv.wordpress.com

vonal2

Projektpartnerek

pmb borrend logo3
elvalaszto

Elérhetőség:

Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület

7625 Pécs, Vince utca 9/2.
+36-72-783-381
info@pecsmecsekiborut.hu
elvalaszto2

Minősített szolgáltatók

Borértékesítés

Borkóstolás

Vendéglátás

Szállás

Falusi vendégfogadás

Ajándékok

Programszervezés

vonal2
cross eu hc