Kalnik Sv. Petar Orehovec Križevci Szigetvár Mozsgó Turbék Nyugodtszenterzsébet Kispeterd Nagypeterd Helesfa Boda Kövágótötös Kövágószőlős Cserkút Pellérd Görcsöny Tekeres Pécs Keszü Pogány Gyód Ócsárd Kárász Óbánya Szászvár 23 Hosszúhetény Pécsvárad Nagykozár Szemely Lothárd Mecseknádasd Hásságy Olasz Szederkény Belvárdgyula Máriakéménd Mogyoród Versend Ivánbattyán Bóly Szajk Babarc Lánycsók Nagynyárád Bár Mohács

Interactive map

Click on the wine route towns

Križevci-Kalnik-Orehovec Wine Route

Pécs-Mecsek Wine Route

PARTNEREK

PÉCS-MECSEKI BORÚT

Pécs-Mecseki Borút

PMBlogo

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület 205-ben kezdte meg működését, azóta is öregbíti a Pécsi Borvidék hírét és szolgálja a pécsi borvidék borászait és más minősített borturisztikai szolgáltatóit.

A Szigetvár-Turbék területről egészen Mecseknádasdig húzódó vidéken tevékenykedő Pécs-Mecseki Borút alapításakor a cél kettős volt: összefogni, és elsősorban marketing munkával, segíteni a Pécsi borvidék kistermelőit és jelentősebb borászatait, ráirányítva a figyelmet a pécsi bor értékeire és egyre javuló minőségére. Másrészt viszont a borút elkötelezett a minőségi borfogyasztás népszerűsítésért, a gasztrokultúrális értékeink megőrzéséért, közvetítéséért. A Pécs-Mecseki Borút hosszas előkészítést követően egy borútként vállalja fel a borvidék népszerűsítését. Kiemelten fontos, hogy a pécsi borvidéki egység megvalósuljon, ezzel együtt az is, hogy egy valós összefogás alakuljon ki a termelők között. A Pécs-Mecseki Borút 2013-tól minden mohács-bólyi termelőnek lehetőséget teremtett a szervezethez való csatlakozásra, így minden minősített borturisztikai szolgáltató a borvidéken a korábbiakkal ellentétben egy szervezethez tartozik. Az egység kialakulása persze elsősorban a termelők igénye.

Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület / Cím: 7625 Pécs Vince u. 9/2 / Tel: +36 72 783 381

Honlap: www.pecsmecsekiborut.hu / Email: info(kukac)pecsmecsekiborut.hu

vonal2

Projektpartnerek

pmb borrend logo3
elvalaszto

Elérhetőség:

Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület

7625 Pécs, Vince utca 9/2.
+36-72-783-381
info@pecsmecsekiborut.hu
elvalaszto2

Minősített szolgáltatók

Borértékesítés

Borkóstolás

Vendéglátás

Szállás

Falusi vendégfogadás

Ajándékok

Programszervezés

vonal2
cross eu hc