Kalnik Sv. Petar Orehovec Križevci Szigetvár Mozsgó Turbék Nyugodtszenterzsébet Kispeterd Nagypeterd Helesfa Boda Kövágótötös Kövágószőlős Cserkút Pellérd Görcsöny Tekeres Pécs Keszü Pogány Gyód Ócsárd Kárász Óbánya Szászvár 23 Hosszúhetény Pécsvárad Nagykozár Szemely Lothárd Mecseknádasd Hásságy Olasz Szederkény Belvárdgyula Máriakéménd Mogyoród Versend Ivánbattyán Bóly Szajk Babarc Lánycsók Nagynyárád Bár Mohács

Interactive map

Click on the wine route towns

Križevci-Kalnik-Orehovec Wine Route

Pécs-Mecsek Wine Route

PARTNEREK

Pécsi Borászok Köre alakul a minőségi borkészítés érdekében

Pécsi Borászok Köre alakul a minőségi borkészítés érdekében

 

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület borútként vállalja fel a teljes pécsi borvidék népszerűsítését. Kiemelten fontosnak tartják azt, hogy a pécsi borvidék egységét erősítsék azáltal is, hogy az egyesületen belül valós összefogás alakuljon ki a termelők között.

A Pécs-Mecseki Borút Egyesület ezért megnyitja a lehetőségét minden mohácsi és bólyi termelő számára a szervezethez való csatlakozásra, így minden minősített borturisztikai szolgáltató a borvidéken, a korábbiakkal ellentétben, egy szervezethez tartozna. Az egység kialakítása persze elsősorban a termelők igénye, hiszen ezáltal várhatóan még hatékonyabban tudnák a közös bormarketing munkát szervezni.

 

Május 31-én kerül sor a Pécsi Borászok Körének ünnepélyes megalakítására, amely a pécsi borvidék termelőinek egy újszerű együttműködése. A Kör először néhány alapító taggal kezdi meg működését, de várja tagjai körébe azokat a borászokat, akik tevékenységüket hivatásszerűen végzik, és elkötelezettek a minőségi borkészítés mellett. A közösség megalakulása lehetőséget teremt a borászok havi találkozására, szakmai egyeztetésekre, eszmecserére, és tematikus helyi borász-kóstolók megvalósítására. A cél, a termelők közötti hatékony együttműködés kialakulásával a Pécsi borvidék piaci pozíciójának a megerősítése.

A május 31-én 17 órakor a Hotel Corsóban tartandó alakuló ülés után veszi kezdetét a „Best of Pécs”, a pécsi borvidék aranyérmes borainak közönségkóstolója.

 

forrás: pecsiujsag.hu

vonal2

Projektpartnerek

pmb borrend logo3
elvalaszto

Elérhetőség:

Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület

7625 Pécs, Vince utca 9/2.
+36-72-783-381
info@pecsmecsekiborut.hu
elvalaszto2

Minősített szolgáltatók

Borértékesítés

Borkóstolás

Vendéglátás

Szállás

Falusi vendégfogadás

Ajándékok

Programszervezés

vonal2
cross eu hc